F72 BLOG

2 - 3 - 4 november 2018

Op vrijdag 2 november begon met een openingsplechtigheid en receptie het 46ste Foto- en Digisalon. Met onze nieuwe opstelling en verlichting in de gang creëerden we aangenamer kader voor onze bezoekers. Gelukkig konden we hen dan ook in grote getale ontvangen.

We willen langs deze weg nogmaals onze bezoekers danken voor hun aanwezigheid en hopen hen uiteraard volgend jaar terug op ons salon te mogen ontmoeten.


18 oktober 2018

Een aantal leden (GilbertA, Imre, Eddy en Eric) waren present bij de Kon. FC Licht en Schaduw om fotowerk te presenteren. Ria, Rita, Jo, Alice, Gilbert en Luc hadden hun werken meegegeven. Het werd een interessante avond. De reacties van de leden van L&S waren over het algemeen zeer positief (ook het daarop volgende weekend kreeg ik nog positieve commentaren). Voor ons was het dan weer een mooie gelegenheid om werken uit de kast te halen en aan een breder publiek te tonen.


16 september 2018

Een fotowandeling bracht ons van het MAS naar het Havenhuis, dan naar Park Spoor Noord en zo terug naar de Hanzestedenplaats. Het werd een gezellige dag met hopelijk zeer bruikbaar fotomateriaal, die afgesloten werd met een etentje in "Ellis Gourmet Burger". 


7 september 2018

Een misschien wat te kleine delegatie ging mee met de KAVF op uitstap naar Rijsel. Onder een stralend zonnetje werd er gefotografeerd en werden de zoekopdrachten uitgevoerd. Het gekende "natje en droogje" kon ook niet ontbreken.


5 mei 2018

Het jaarlijks clubetentje ging weer door in Restaurant "Het Rooi". Ondanks een kleinere bezetting dan normaal maakten we er een geslaagde avond van.


26 maart 2018

Een aantal clubleden woonden de presentatie bij van Rudi Wouters. Een manifestatie ingericht door Icon Wilrijk FC.


28 januari 2018

Een groot deel van de club bezocht het FoMu Antwerpen. Onder deskundige leiding maakten we kennis met het werk "Mirror" van Ai WeiWei. We bezochten ook de nevententoonstelling "Ebifananyi" van Andrea Stultiens. Napraten deden we met zijn allen in het museumcafé Pixel. Een organisatie van Carine VC, waarvoor dank.

 


15 januari 2018

Een delegatie van de club (G.Aerts, E.Wellens en E.Mattheyses) jureert de salonfoto's van FC Zefoda Zemst.


21 december 2017

Een delegatie van de club woont een lezing bij van natuurfotografe Bie Lievens, georganiseerd door de Kon. FK Licht & Schaduw.


3 - 4 - 5 november 2017

Op vrijdag 3 november openden we onze deuren van het 45ste Foto- en Digisalon. Weer kon onze tentoonstelling rekenen op een grote schare bezoekers. Als proef kregen de werken in de gang een meer vrije opstelling. De commentaren hierover waren zeer positief. We gaan dit in de toekomst zeker behouden en als het kan uitbreiden. 

Het einde van dit salon betekent voor ons de start van een nieuw werkingsjaar dat hopelijk weer uitmondt in een succesvolle tentoonstelling.

We willen langs deze weg nogmaals onze bezoekers danken voor hun aanwezigheid en hopen hen uiteraard volgend jaar terug te mogen ontmoeten.23 oktober 2017

Projectiemiddag bij FG Mikpunt. Een delegatie van de club trok naar Merksem. We stelden daar een gevarieerd programma voor van F72 Cocktails, 1-minuut reeksen en audiovisuele reeksen. We konden op het einde rekenen op een warm applaus en positieve commentaren.10 september 2017

Met zijn vieren trokken we in het spoor van de KAVF naar Roermond. Het werd een gezellige dag met een leuke fotorally en de nodige fotografische proeven. De dames hadden er een erezaak van gemaakt alle beelden te vinden en dat is hen dan ook gelukt. Gilbert en ik konden ons concentreren op de foto's. Hopelijk leiden onze inspanningen tot een of andere prijs, maar ons moto blijft: deelnemen is...

Hopelijk kunnen we volgend jaar toch met een grotere delegatie op reis gaan. Die is weer voorzien op de tweede zondag van september.


29 april 2017

Het jaarlijks clubetentje ging dit jaar door in Brasserie "Het Rooi" te Berchem.14 maart 2017

Uitwisselingsproject met Kon. FG Spectrum. Een grote delegatie gaat met nieuw werk op bezoek in het CC.Berchem. De leden van Spectrum bespreken dit werk op dezelfde manier als ze hun werk bespreken tijdens eigen fora.

Dit was voor veel van onze leden de kans op een extra "Extern Forum", waar ze denkelijk de nodige inspiratie opdeden om hun werken eventueel te verbeteren.

In december komen de leden van de Kon. FG Spectrum bij ons op wederbezoek.13 maart 2017

Een aantal leden wonen een lezing bij door Michel Van Reeth over "Muziekrechten bij gebruik van muziek tijdens een digireeks".

Dit gebeurde op uitnodiging van FC Icon. 


22 december 2016

Een delegatie van de club woont de lezing bij van Bart Heirweg bij de Kon. FG Dafofi Schelle.

Bart heeft ons dwars door België, van de kust tot op de Hoge Venen, geleid met natuurfoto's. De vertoning was een afwisseling van landschaps- en dichtbijfotografie (macro).


4-5-6 november 2016

Op vrijdag 4 november openden we onze deuren van het 44ste Foto- en Digisalon. Ook dit jaar konden we rekenen op een zeer ruime publieke belangstelling. Zowel fotografen van bevriende fotoclubs als kennissen en sympathisanten bezochten onze tentoonstelling. We kregen over het algemeen zeer lovende commentaren over onze werken. Dit is zeker een motiverende factor voor onze leden naar 2017 toe.

We willen langs deze weg nogmaals onze bezoekers danken voor hun aanwezigheid en hopen hen uiteraard volgend jaar terug te mogen ontmoeten.


19 september 2016

We hadden een fotopresentatie met werk van onze leden bij FC Zefoda Zemst. Het werd een interessante avond die werd besloten met een welgemeend applaus van de leden van Zefoda.

Gepresenteerde werken van: Ria Tubbax, Rita Buysse, Stan Wauters, Gilbert Aerts, Jo Vloemans, Luc Van de Veken, Paul De Bruyn, Paul Machiels en Eric Mattheyses.


11 september 2016

We trokken met een delegatie van de club naar Haarlem. Dit in het teken van de jaarlijkse foto-uitstap die ingericht wordt door de KAVF. Het werd een leuke tocht met fotograferen en fotografische vragen oplossen. Bij de KAVF zijn ze al volop plannen aan het maken voor volgend jaar. Dan zijn we weer van de partij!


16 april 2016

Het jaarlijks clubetentje ging dit jaar door in Restaurant Sur Place te Aartselaar.


11 april 2016

Een delegatie van de club woont, op uitnodiging van Icon FC, een spreekbeurt bij van Ben Goossens. Internationaal geroemd fotograaf vooral door zijn surrealistische werken.